Често задавани въпроси (FAQ)

?
Направих поръчка, но не получих имейл с потвърждение. Защо?

Когато поръчате книгата, системата автоматично Ви изпраща потвърждение за поръчката на дадения имейл адрес. Ако не сте получили такова, моля, проверете дали сте написали правилно имейл адреса си. Можете да се свържете с нас, за да го коригираме в системата.

Важно е да напишете правилно имейл адреса си. На него ще получавате информацията за Вашата поръчка и за нейното изпращане.

Правилният имейл адрес е най-сигурният начин да сте информирани за поръчката си. Ако все пак ние забележим, че той е неправилен, можем да се опитаме чрез SMS да Ви информираме, когато предадем книгата на куриерската фирма.

?
Мога ли да си купя книгата от книжарница?

Готварската книга "Ухае на... България" е налична в софийската книжарница Нисим!  Адрес на книжарницата: бул. Васил Левски 59 (на една пресечка от “Попа”). Работно време: 11.00-19.00 в работни дни.

Ще се радваме на партньорство с повече книжарници, стига условията да са такива, че да не се вдига цената на книгата! Уви, като самоиздаващи се засега нямаме гъвкавостта на установените издателства по отношение на цени и условия за разпространение.

?
Какви методи за плащане приемате?

След като натиснете бутон "Поръчай", ще видите възможните методи за плащане с:

- дебитна/кредитна карта през сигурната система за онлайн плащания Stripe;

- PayPal;

- банков превод: изписва се българска сметка. Ако искате да платите по банков път на нидерландска сметка, моля, пишете ни!

- Tikkie: ако сте в Нидерландия, моля свържете се с нас за плащане с Tikkie.

?
Как да поръчам книгата, ако съм в чужбина?

Настоящите бройки в онлайн магазина са предвидени за България, защото обичащите да готвят в родината трябваше търпеливо да изчакат, докато в българите в чужбина още от октомври могат да я поръчват.

 

Ако сте в чужбина, ние имаме организирана print on demand услуга, което означава, че всяко копие от книгата се печата специално за човека, който я е поръчал. Така спасяваме и доста дървета! Освен това печатниците са три (в САЩ, Нидерландия и Австралия) и се надяваме, че когато книгата е направена в най-близката до купувача печатница, тя ще пътува по-малко и така намаляваме и въглеродния ѝ отпечатък!

Ако я поръчвате print on demand книгата за подарък, имайте предвид, че книгата наистина се печата специално за вас! Затова могат да минат няколко дни между поръчката и изпращането на книгата, а после всичко зависи от куриерската служба. За Нидерландия доставката на книгата е към днешна дата 11 евро с FedEx (за съжаление кой е куриерът и колко струва не зависи от нас). Внимание: за някои страни може би ще дължите мито!

 

Линкове за поръчка в чужбина на книгата "Ухае на... България"

САЩ: https://www.blurb.com/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Австралия: https://au.blurb.com/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Бразилия: https://br.blurb.com/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Нидерландия: https://nl.blurb.com/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Италия: https://it.blurb.com/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Великобритания: https://www.blurb.co.uk/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Франция: https://www.blurb.fr/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Германия: https://www.blurb.de/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Испания: https://www.blurb.es/b/10867487-uhae-na-bulgaria

Канада: страницата на английски и страницата на френски

Други страни: https://www.blurb.com/b/10867487-uhae-na-bulgaria 

 

Надяваме се в бъдеще да можем да Ви предложим и други алтернативи за поръчка на книгата в чужбина!

?
Поръчах книгата. Кога ще пристигне?

При избран наложен платеж: виждаме поръчката в нашата система веднага щом натиснете бутона "Поръчай". Вие също ще получите автоматичен имейл с детайли за направената поръчка. В работен ден ще получите имейл от нас със сума на поръчката и брой поръчани книги (според това, което виждаме за Вашата поръчка в системата ни), както и с предполагаемата сума за доставка (според калкулатора на Еконт), която трябва да платите на куриера заедно с наложения платеж.

 

При плащане с карта: предаваме книгата на куриерска фирма със стандартна доставка (за сметка на купувача), след като сме проверили, че заплащането ѝ е стигнало успешно до нас.

 

Опитваме се да обработим поръчките възможно най-бързо, разбира се, но все пак си даваме за това срок от максимум 10 работни дни.

 

След като пратката е предадена на куриерската фирма, времето за стандартна доставка зависи от условията и натовареността на куриерската фирма.

?
Не съм платил/а книгата, а получих имейл с текст "Благодарим Ви за покупката". Ще ми доставите ли книгата?

Не, защото изпращаме книгата единствено след като видим успешното ѝ заплащане в системата за онлайн плащания (Stripe).

Можете да видите статуса на поръчката си като влезете в онлайн магазина с потребителския си профил. Ако там в "Текущи поръчки" пише за съответната поръчка "Поръчката очаква плащане", значи, че книгата не е заплатена и следователно ние няма да я доставим.

Когато проверим за плащане на поръчката и видим, че такова не е имало, ще променим статуса на поръчката от "Нова" на "Отхвърлена". Вие ще можете да видите това в списъка Ви с поръчки в личния Ви профил.

Ако в по-късен етап все пак искате да поръчате успешно книгата чрез заплащането ѝ с дебитна/кредитна карта, моля, създайте нова поръчка и не затваряйте прозореца, докато не сте приключили успешно с плащането.

?
Имам ли право да върна книгата?

Разбира се!

 

Ние мислим, че сме Ви информирали достатъчно за това какво представлява книгата и какво съдържа и че вероятно сте направили съзнателното решение, че желаете да купите точно нашата книга. Ако все пак се окаже, че искате да върнете книгата, това, разбира се, е възможно. 

 

Можете да върнете книгата до 14 дни след получаването ѝ, като разходите по доставка са за Ваша сметка. Моля, свържете се с нас, за да започнем процедурата по връщане. За да се случи това, молим да сте сигурни, че книгата, която ни връщате е в оригиналното си състояние, така че да можем да я предложим на друг обичащ да готви и да можем да Ви върнем парите!

?
Кога ще ми бъде възстановена платената сума, ако върна книгата?

Ако върнатата книга е в отличното състояние (нова), в което ние сме Ви я пратили, ще получите възстановяване на сумата от 39 лв (цената на книгата). Възстановяването на сумата ще протече през системата за онлайн плащания Stripe (през която е протекло и първоначалното плащане от Ваша страна), а времето за обработка на транзакцията зависи от самата система за разплащания. 

 

Ние нареждаме плащането след като сме получили върнатата книга. Ще Ви информираме по имейл, когато сме наредили връщането на сумата. Очаква се да видите възстановената сума в банковата сметка, от която е направена първоначалната покупка на книгата, между 5 и 10 работни дни след като ние сме наредили плащането.

 

Разходите по доставка, които заплащате на куриера, не могат да бъдат възстановени от нас.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас